Kom på

Vinteren

Mørketid og nordlys

Vinteren i Nyksund er svært ulik sommeren. I november og desember er mørketiden veldig tydelig. Lite lysforurensing forsterker både mørket og lyset på denne tiden. Klarvær og stjernehimmel gir ofte også nordlys, mens skyet vær gjør mørket overveldende. Dagene er korte, men det kan være et fantastisk lys mens dagen er der. I denne perioden er det svært stille i Nyksund og du har kommet til riktig sted om du liker stillhet og ro. Er du riktig heldig blir stillheten avbrutt av en real vinterstorm.

Det er ofte lite snø i området. Dette betyr at fotturer i fjellet er fullt mulig også i mørketiden. Med gode isbrodder og hodelykt kan du få en opplevelse du ikke glemmer.

Utover i januar kommer lyset gradvis tilbake og i Nyksund ser en, om været ellers tillater det, sola over horisonten ca. 24. januar. Nå blir det også gradvis mer aktivitet i området. Vinterens store skreifiske nærmer seg og Nyksund våkner litt. Kanskje Ekspedisjonen Vertsbrygge eller Holmvik Brygge har åpent i helgene og det kommer en fiskebåt inn med fersk fisk. Etter hvert som sola får mer tak kan du oppleve et strålende lys.

Februar og mars er vår favorittid. Sitte ved frokostbordet mens det lysner og se på alle fiskebåtene som ligger ute i havet, er et fantastisk skue. Lyset er spesielt fint på denne tiden, det oppleves som ekstra strålende.  Nå fremover er det også et rikt fugleliv. Det er blant annet mye ørn i området og den flyr relativt ofte forbi huset.

Skreifisket er en stor del av opplevelsen om du besøker Nyksund på senvinteren. Det kjente «Lofotfisket» har forflyttet seg litt lenger nord og Øksnes er en av Norges viktigste fiskerikommuner.  I Nyksund kommer man nært på dette kystfisket fordi man ser båtene i aksjon. Kikkerten er i hyppig bruk på denne tiden.

Booking

Book på Airbnb eller ta kontakt på e-post eller telefon.

Ta kontakt

Kontaktperson: Ruth Anne Steffensen
E-post: post@skaaltofta.no
Telefon: +47 926 07 290