Info om

Nyksund

Opplev Nyksund og området rundt

Nyksund er, med sin spesielle historie, et sted man husker når man har vært der. Bruk litt tid på å lære litt om stedet og historien før du kommer, og kjenn på atmosfæren når du rusler rundt i det gamle fiskeværet. I dag er det kunst, kultur og god mat som dominerer. Fiskemottaket er for lengst flyttet, men ikke lenger enn at kommunen er en av Norges viktigste fiskerikommuner.

Nyksund er omkranset av en natur som kan ta pusten fra en. Et vilt og vakkert landskap med fjell som er perfekt for turer, med Dronningruta som den mest kjente.

I tillegg til Dronningruta, som for øvrig starter like ved huset, er det et rikt utvalg i merkede løyper i kommunen. Turen til Gisløyskaga for eksempel er 5.5 km i flatt terreng og en nydelig tur for både unge og gamle, men også for de sprekeste. Med mer enn 150 merkede turløyper i Vesterålen er det et godt tilbud for alle.

En like viktig del av naturopplevelsen er havet. Man kan sitte i timevis å se på at sjøen bryter, noe som gjør selv uvær til en flott opplevelse. Det fineste er allikevel å dra ut på havet, enten med Rib eller med en fiskeskøyte. En kan fiske eller bare dra ut og se på et yrende liv med lundefugl, ørn og flere andre fuglearter, samt sel, hval m.m. Det arrangeres hvalsafari hele sommersesongen.

Utforsk Nyksund og området rundt:

Hvordan komme seg til Skåltofta og Nyksund

Fly til Harstad/Narvik eller til Stokmarknes. En må ha egen bil for å komme seg rundt i området. Kjør mot Sortland, følg så skilting mot Myre og så mot Nyksund. Nærmeste tettsted og butikk er Myre, en drøy mil fra Nyksund.

Avstand med bil:
Fra Harstad/Narvik Lufthavn: ca. 2,5 t
Fra Stokmarknes Lufthavn: ca. 1 t
Fra Sortland: ca. 45 min
Fra Myre: ca. 15 min (legg inn litt tid til fotografering – det er spektakulært!)

Skåltofta

Booking

Book på Airbnb eller ta kontakt på e-post eller telefon.

Ta kontakt

Kontaktperson: Ruth Anne Steffensen
E-post: post@skaaltofta.no
Telefon: +47 926 07 290